:: tanz taw followers lala ea = ) ::

Tuesday, February 22, 2011

:: Universiti Selangor ::

 Assalammualaikum
hohoo...Universiti Selangor idaman ku syurga ku..,, alhamdulillah diploma dah habis ku laksanakan sekarang saya masih lagi menunggu pembelajaran saya peringkat ijazah pada bulan 7 ni...insya allah ea, kalau umur masih panjang...hohohoo,,dengan kos yang sama je..logo Universiti Selangor dh baru taw....huhuhu... ada di bawah ini :




ini la logo baru ...=))




comment jangan xcomment ea ... =)

:: THE faceBLOG ::

fuuhh...cara la..ada faceBLOG warna pink pulak tu...sweetnya...kalau warga lelaki dah macam jambu la pulak ea..hehehe...boleh bertambah kenalan melalui faceBLOG ..hehe..kalau nak maklumat selanjutnya melalui email http://the-faceblog.blogspot.com/2011/02/contest-faceblog.html. selamat menggunakan faceBLOG ea..hehe chaiyuk3!!! 
=)








comment jangan xcomment ea ... =)

:: study VS tidak study ::


fuuhhhh...kalau perlu lulus study la ea...kalau malas study nanti dapat keputusan yang xwokey...perlu la REPEAT dalam RM 38....fuuhhh...mbazirkan duit kan kawan-kawan...jadi saya perlu la study...kalau boleh nak 50/50...wokey x???hehee...harap-harap dapat soalan senang-senang jew nanti,...osshh!! lupa pula nak bagitahu korang semua ni..huhu...sekarang ni lala tengah amik lesen kereta laa...hehee...nanti hari khamis ni dan pada tarikh ni 24.2.2011  ada Ujian Teori ( berkomputer/lisan ) untuk Panduan Jalanraya dan Pemanduan Berhemat...tinggal 1 hari je tinggal kan..seram la pulak nak exam nanti..kawan-kawan doakan saya ea..hehe..saya amik lesen kereta di Akademi Memandu Mewah sdn.Bhd.di alamat Lot 20785, jalan dato'jaafar, stadium larkin,Johor Bahru...terima kasih kerana baca artikal ini...
ni la gambar buku Undang-Undang...





comment jangan xcomment ea ... =)

Wednesday, February 16, 2011

:: yummmy ..dapat mamam sushi..::

:: 16.2 .2011 :: 
jusco bukit indah





hehehe...lala dapat makan sushi taw..terima kasih sayang..hehe..demam2 pun dapat mamam sushi..hehe..cedap la pulak kan..hehe


bf lala dapat voucher dekat tempat kerja ..hehe..selamat benda ni boleh guna kan..hehehe...terima kasih voucher ea..sb lala dapat mam sushi...yummmy.. 



comment jangan xcomment ea ... =)

:: air terjun ::



:: 15. 2. 2011 ::





hehee..pada jam 12 tengah hari baru sampai destinasi...fuhh...sampai la jugak kan..lala first time mandi air terjun kt sini...


hehe..firdaus (botak), farol amri dan liza..


cantiknya gambar yang ni..lala yang amikkn ...hehehe....cantik2...


lala bersama pakwe lala....hehee...muka dh macam budak2 la pulak kan..hehhee


bersama botak


sayang kuat kew angkat lala nii...hehehee..  =))



ensem x??hehe,,,pandai nya sayang amik gambar kan..hehe


hehe..smartnya gambar ni...hehe..cantik taw..tanz sayang amik gambar yang ni..hehe..ni last lala pergi air terjun dekat cini..xbest laa... =)









comment jangan xcomment ea ... =)

:: berjogging bersama my bear ::

:: 15 . Februari 2011 :: 
di taman Mutiara Rini 
pada jam 7.00 pg..


hehehe...sempat lagi possing macam model la pulak kan...hahaa...terlebey la pulak..hahah.. 
haha..waktu ni dah lala  tengah demam...tapi lala lawan demam ,tapi sekarang batok xbaik-baik lagi..
sakit taw batok ni...kt dalam tekak rasa macam dah luka laa...=)



hehe..sayang naik buaian..lala teringat masa kecik pulak..fuhh...best2.. 



haha..siapa lagi comey???haha...saya laa..haha...terlebey sudah..=p











comment jangan xcomment ea ... =)

Sunday, February 13, 2011

:: woow!! biar betul..memang betul pun ::



Pada hari isnin ini 14/2/11 = Universiti Industri Selangor (Unisel) pula bakal dikenali dengan nama baru iaitu Universiti Selangor....wooww.saya perlu percaya ea..sebab saya akan masuk balik unisel..ooiit..salah tulis pulak..Universiti Selangor..insyaAllah..bulan 7 masuk dgree pula..Universiti Selangor dihati ku..hohoohoo...
kamu semua perlu percaya ea... senyum selalu..chill!!!

kalau tidak percaya boleh tekan link ini ea...

MB S'gor bakal umum canselor baru Unisel





comment jangan xcomment ea ... =)

:: witch yoo hee ::






Category: Korean Drama
Film Date: March, 2007


Synopsis

As the director of her father's advertising company, Ma Yoo Hee (Han Ga In) is known as a witch for her ruthless, no nonsense character. After a string of failed attempts to hire a housekeeper, she (literally) runs into Chae Moo Ryong (Jae Hee), ex-medical student turned aspiring chef. As a way to work off his debt for crashing into her car, he agrees to become her housekeeper and personal love affairs coach for one month. Gladly, he gives her a makeover that attracts both her old friend Johnny Kruger (Dennis Oh) and her first love Joon Ha (Kim Jeong Hoon). Despite having a girlfriend, Sung Mi (Jun Hye Bin), Moo Ryong eventually finds himself falling for Yoo Hee.





:: lala baru nak tengok cerita ni...hahaha..dh lama kowt cerita ni...tapi best sangat cerita ni....xpercaye tengok la ea..huhuu... ::





comment jangan xcomment ea ... =)

Saturday, February 12, 2011

:: Dating bersama jiha cyg ::

9 Februari 2011  


waktu yang cedey taw..ermm...jiha sahaja yang taw,,errmm.
.tanz jiha dapat berkongsi cerita.
tanz taw faris belanja lala makan...dapat juga lala 
makan nasi korek2...hehe
cedap taw...tapi xhabis makan la pulak...waktu tu tengah 
tiada mood...
hehe..makan sampai g kampung sebelah pulak tu..haaha..

tanz ea faris amikkn gmbar lala dengan jiha..























:: Presentation LI ::


:: 8 Februari 2011 ::


gambar sewaktu lepas presentation..tinggal ni jew..ramai dah balik rumah da..terima kasih kepada Puan Fad, Puan NorHairi,Puan Nora, Puan Haida , Cik Irma dan Encik Farid kerana memberi markah presentation kepada C5..hehe



bersama jiha, lala, izni dan dalila



bersama hani,ju dan izni...


hhehehe....jiha ,izni abby dan lala... =)



gambar yang ni  cweet laa...hehe


ketika sarapan..heheh...makan 2 kali pulak tu..fuuhh..kenyang perut tu...sebelum makan perlu dibayar RM 5 ...huhu..


hehee...macam mana wokey x??macam orang kerja x???hahaha.. 
=]p


akhirnya habis juga Diploma Sains Perpustakaan...


:: Ayam bakar mayonis ::


Resepi nya..

bahan-bahan :

1 ekor ayam 
  • 1 sudu besar mayonis
  • 1 sudu besar madu 
  • 1 kiub ayam
  • 1 sudu besar kicap manis
  • 1 sudu besar sos tiram
  • Lada hitam secukupnya-tumbuk
  • 2 ulas bawang putih-tumbuk
  • 1/2cm halia-tumbuk

cara-cara :

Perap dengan semua bahan-bahan di atas dalam 1/2 jam. Kemudian bakar. Lagi lama perap, lagi sedap.

Lepas tu boleh la bakar...yuummmy cedap taw...


Selamat Mencuba ye...


Sunday, February 6, 2011

:: tanz taw syg ::



sayang bersama moto DEMAK DTM...syg ni degil laa...ni yg kali ke 4 sayang tukar warna kn...
syg ni last k...xmau tukar warne moto lagi ea......
moto ni bernama comey...hehhe..sweetnye kn,huhuu,,,
syg jage comey b taw...



TOKOYAKI
yummy...cdapnye dapat mam tokoyaki ni..only RM4 ..tanz my dear,sbb ajak bb jalan-jalan,td makan tokoyaki lagi tu,,,memang cedap...hehe..selamat ada jual dekat jusco bukit indah,..dh lama nak makan tokoyaki...



:: SIZLING CHICKEN CHOP::


yummy...cdap..huhu.. lain kali bawak bb makan macam ni ea sayang...tanz taw sayang...love u syg taw...makan sizling chicken chop dekat tesco bukit indah...cedap...


Friday, February 4, 2011

:: report dh siap ::

ini la hasilnya..hehehe,,






Yeahh!!! dah siap da report selama 2 minggu,lala membuatnya dan perah kepala kepala untuk memikirkan ayat, nak buat apa..selamat bejaya membuatnya...heeheh....tinggal beberapa hari lagi ,lala perlu g UNiSEL untuk presentation dan hantar report...seraammnya nak present nanti..rasa xnak present la pulak kan...errmm...tawakal jew laa...waktu nak print kt rumah tiba-tiba ink pulak dah abes,kena beli ink dulu kn..kalau nak print dekat kedai mesti mahal kn....errmm...ayah lala suruh print dekat rumah je...sebab lala punya report banyak gambar...tu yang ayah marah lala...ermmm..selepas dah print kena cari kedai untuk membuat buku hard cover la pulak, pada 31-1-11..selamat siap cepat kan..dah la berapa hari nanti nk raye cina.Gong Xi Fa Cai..kedai tutup pulak tu...ffuuhh...selamat ada dekat jB ni..fuhh..dekat kompleks mawar, berdekatan dataran merdeka JB.
errmm...buku tu dh ciap pada 2-2-11...fuhh..lega la cikit kan..tp lala kena call orang tu nak tanya berapa harga buat hard cover dengan ring binding, semua sekali RM45...fuuhh..terkejut la pulak kan..lala dengar..selamat dah ciap cepat...kalau x??? abes la kan....




:: Gong Xi Fa Cai ::


Persembahan Naga di rumah member ayah..






beliau tengah kopek buah limau 






huhu...ni nombor ekor la pulak kn...hahaha..
.cantik nya orang tu susun limau..




lala tengah minum teh cina tu..huhu...teh dye pahit sangat2 taw...kalau dah abes minum teh cina,
mesti member ayah tuangkan lagi teh cina tu.
.berkali-kali,,penat taw minum jew...sebanyak 10 kali pun ada.. 
apew2 pon BEST laa.. 
=)




yeahhh!!! lala dapat angpow lagi tu...hehhee...
syok laa...duet tu boleh la beli t-shirt ...hehehe..




Wednesday, February 2, 2011

:: taylor Swift - Speak Now Lyrics ::






Taylor Swift - Speak Now Lyrics
I am not the kind of girl,
Who should be rudely bargin’ in on a white veil occasion,
But you are not the kind of boy,
Who should be marryin’ the wrong girl,

I sneak in and see your friends,
And her snotty little family, all dressed in pastel,
And she is yelling at a bridesmaid,
Somewhere back inside a room,
Wearing a gown shaped like a pastry,
This is surely not what you thought it would be,
I loose myself in a daydream,
Where I stand and say:

“Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,”
And they said, “Speak now,”

Fun gestures are exchanged,
And the organ starts to play
A song that sounds like a death march,
And I am hiding in the curtains,
It seems I was uninvited by your lovely bride-to-be,
She floats down the isle like a pageant queen,
But I know you wish it was me,
You wish it was me, don’t you?

Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,
And they said, “Speak now,”

Don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
Your time is running out,
And they said, “Speak now,”

I hear the preacher say,
“Speak now or forever hold your peace,”
There’s a silence, there’s my last chance,
I stand up with shaking hands,
All eyes on me,
Horrified looks from everyone in the room,
But I’m only lookin’ at you,

I am not the kind of girl,
Who should be rudely bargin’ in on a white veil occasion,
But you are not the kind of boy,
Who should be marryin’ the wrong girl,

So don’t say yes, run away now,
I’ll meet you when you’re out,
Of the church at the back door,
Don’t wait or say a single vow,
You need to hear me out,
And they said, “Speak now,”

And you say,
“Let’s run away now,
I’ll meet you when I’m out of my tux at the back door,
Baby, I didn’t say my vows,
So glad you were around when they said, ‘Speak now,’”


Tuesday, February 1, 2011

:: rindunya ::


rindunya henset ni..adik lala cuai...adik pakai dekat hostel..waktu cas ley tinggalkan begitu jew kan ....dah la,lala pjam hpon akak...sekarang ni kongsi hpon dengan adq jew...
cedeynye xdapat hpon baru...
bajet xdew..bersabar jew la...cdey...kalo boleh lala nak keje ,tapi ayah xbagi laa..lala nak kumpul duet nak beli hpon sendiri...tp...xbagi jugak...cedey...


:: 1 Februari 2011 ::


terima kasih mama belanja makan mcd..hehehe.. 
makan sampai FULL..huhu...cdap taw..n then mahal cikit jew...
nanti boleh la mama belanja lala makan macam ni lagi ea...
hehehe...nty 6/2 dapat makan mcd lagi..hehhe.,,,best2,,,
lala syang family ni taw...mmmuuaaahhh... =)