:: tanz taw followers lala ea = ) ::

Wednesday, September 3, 2014

Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang hebat

Salam Sayang dari lala…
Apa khabar semua dan hari ini saya tersangat lah rajin nk share satu produk yang amat sy suka iaitu Collagen Powder Shaklee.. Apa yg sy nk share setelah abis sekotak sy cuba muka sy yang ada jeragat ni memang pudar sedikit,sangat lah happy bila husband tegur hehe :)
apa2 pn sy nk tunggu dlu setelah abis 2 kotak Collagen Powder Shaklee ni dlu baru sy akan upload testimoni dari sy sendiri ye dan yang penting sy tak sabar nk tgk kulit ini jadi licin dan gebusss tanpa ada sebarang cela (mood excited) :)
Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyakk kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.
Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS(red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.
7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah ;-

Lala juga nak share tentang kebaikan dan manfaat Collagen Powder Shaklee
Manfaat Collagen Powder Shaklee  :~
  • kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebihsihat
  • kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh,mmg sangat bagus
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas

Oleh itu, semua pembaca yang mahukan kulit yang tiada cela, kulit licin dan gebuss perlu lah mencuba Collagen Powder Shaklee..Mmg Superb..

Monday, August 4, 2014

Tips Kecantikan : Kenali Kedudukan Jerawat Anda dan Puncanya



Apabila kita ada masalah, apakah perkara pertama yang patut kita buat? Nak panic ke, nak buat tak tau ke, nak rasa down pastu tak ambil tindakan apa-apa untuk selesaikan ke, nak merungut saja ke? Kalau itu yang kita buat, sampai bila pun masalah kita takkan selesai, betul tak.

Jadi, apa yang sepatutnya kita buat?

Pertama sekali, CUBA CARI apa PUNCANYA. Apa-apa masalah pun, kena tahu PUNCAnya dahulu, barula kita dapat jalan untuk selesaikannya.

Begitu juga dengan masalah kulit wajah kita. Fokus saya kali ni adalah JERAWAT. Ada orang yang tak begitu serius jerawatnya, setakat sebiji dua sahaja, ada juga yang serius. Terdapat banyak faktor yang boleh menjadi punca masalah jerawat di wajah kita.

Jom kita kenali kedudukan jerawat dan puncanya:

Jerawat berhampiran garis rambut/dahi 
Petanda : Tekanan hidup yang tinggi/stress atau tak cukup tidur

Jerawat di dahi antara kening
Petanda : Mungkin disebabkan oleh masalah jantung, disertai oleh rasa meluat dan gelisah

Jerawat di sisi mata
Petanda : Kebiasaanya,disebabkan oleh hati yang tidak berfungsi dengan baik

Jerawat hujung hidung
Petanda : Masalah radang perut dan usus, sistem penghadaman berfungsi dengan lemah

Jerawat berdekatan lubang hidung
Petanda : Gangguan kesuburan ovari

Jerawat di pipi kiri
Petanda : Hati mungkin berkerja terlampau kuat,mngakibatkan proses detoks meenjadi lambat dan lemah

Jerawat di pipi kanan
Petanda : Paru-paru berfungsi dengan lemah dan kebiasaannya disertai dengan sejuk di bahagian kaki dantangan. Ia juga tanda awal selesema.

Jerawat di kawasan mulut
Petanda : Masalah sembelit

Jerawat di dagu
Petanda : Berlaku beberapa hari seebelum haid kerana perubahan hormone di dalam badan

Credit to Encey Google

Bila anda baca list di atas, apa yang boleh anda simpulkan?
Perasan tak, semuanya berkait rapat dengan masalah dalaman.

Untuk mendapatkan kulit yang sihat, cerah dan berseri, penjagaan luaran sahaja tidak memadai. Mungkin kita ingat, dengan memakai produk kecantikan yang mahal-mahal dah cukup untuk mendapatkan kulit yang cantik. Ada betulnya juga, penjagaan luaran juga penting dengan penggunaan produk yang sesuai, tapi tak semestinya yang mahal-mahal yer:)

Tapi, kita mesti ingat, banyak perkara dalam hidup kita yang bukan di bawah kawalan kita. Contohnya stress, perubahan hormon, pencemaran, pemakanan (ini boleh kawal, tapi susah nak kawal) dan banyak lagi faktor-faktor lain. Disebabkan itulah saya sering tekankan kepentingan mengambil supplemen atau vitamin yang sesuai untuk penjagaan dalaman.

Dengan pengambilan yang betul, insyaAllah, kita juga boleh mendapat kulit wajah yang kita idam-idamkan. Tak perlu keluar duit ribu-ribu pergi buat rawatan wajah, tak perlu nak cucuk-cucuk bagai, makan jer:) Yang penting sabar dan konsisten.....

Produk yang saya sarankan adalah Set Kecantikan Shaklee, kerana saya adalah pengamal tegar set ini dan amat-amat berpuas hati dengan keberkesanannya. Set ini mengandungi Vitamin E, B-Complex dan Vitamin C. Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, anda juga boleh mengambil ESP atau GLA Complex.

Anda boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda, insyaAllah, saya akan membantu anda.

Semua masalah ada penyelesainnya, yang penting kita haruslah berusaha ok:)


Saya boleh dihubungi di nombor ini 017-7636132 ( Boleh sms/ whatsapp/LINE ) atau PM saya di Fb :Noorbazla atau boleh lawati Fanpage saya : Product Health Skudai.

Tuesday, July 8, 2014

Pengedar Sah Shaklee Skudai, Johor Bahru, Johor

Assalamualaikum...
Saya,Lala adalah salah seorang pengedar sah Shaklee.


Kediaman saya di Skudai dan sedia untuk Cash On Delivery ( COD ) di sekitar Johor Bahru terutama kawasan Pasir Gudang, Gelang Patah. Untuk COD di kampung saya iaitu Taman Ungku Tun Aminah. 

COD akan dibuat selepas waktu bekerja kerana sebelah pagi saya berada di tempat saya bekerja di area Bandar, Johor Bahru. 

Selain COD dengan free delivery, saya juga bersedia untuk menggunakan khidmat POS LAJU ke seluruh Malaysia dengan kadar postage yang berpatutan.

Semoga anda tidak ragu-ragu untuk berurusan dengan saya. Konsultansi secara percuma akan diberikan sebelum dan selepas pembelian.

Saya boleh dihubungi di nombor ini 017-7636132 ( Boleh sms/ whatsapp/LINE ) atau PM saya di Fb :Noorbazla atau boleh lawati Fanpage saya : Product Health Skudai.

Friday, June 13, 2014

Tips Jimat Duit Dengan Masker Buatan Sendiri Di Rumah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Hari ini, lala nak share 1 resepi masker buatan sendiri, xperlu la beli kat luar sana tu.. jimat bukan.. hehe..kalau beli yang berjenama kan, saya pasti produk tu mempunyai bahan kimia yang terlebih. 

                   MASKER ESP + YOGURT


Ini haruslah yang paling senang dapat dan paling senang nak buat.

Bahan-bahan
1 sudu ESP
2 sudu yogurt asli (tanpa perisa)
Boleh guna sudu yogurt untuk menyukat ESP dan yogurt

Campurkan kedua-duanya hingga sebati.
Tepek kat muka
Biarkan selama 30 minit atau sehingga kering
Bilas dengan air suam

Yang bestnya, 4 hari pakai masker ni dah nampak perubahan, kulit jadi lebih gebu dan berseri.
For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Thursday, June 12, 2014

Supplement Berpuasa Bersama Shaklee

Assalamualaikum semua... Malam ni lala nak share supplement untuk bulan Ramadhan yang mulia ni akan tiba tak lama lagi kan..So, lala menawarkan supplement istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagai Shaklee Mighty 3 Gems program. Sesuai diambil ketika sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. And jangan risau, set ini sesuai digunakan untuk ibu mengandung atau yang tengah menyusu badan (breastfeeding).

So jika anda malas untuk masak sahur, terbangun lambat untuk sahur, etc, set ini adalah sangat sesuai untuk anda. Even untuk bulan-bulan lain selain Ramadhan, set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi. Menu sarapan pagi ini boleh diamalkan oleh semua golongan, dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia membantu meningkatkan tenaga dan daya tumpuan setiap hari.





Terdapat 3 jenis produk dlam set ini - MealshakeEnergizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

Performance Drink membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Merupakan minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap). Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP. Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.

Dapatkan set Shaklee Mighty 3 Gems dari Beyond Mama sekarang. Untuk tenaga yang optimum ketika berpuasa, anda boleh menambah supplement B-Complex, Vita-Lea dan Vita-C dalam rutin sahur anda. Kami mengucapkan selamat berpuasa dan semoga anda dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna.

For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Wednesday, June 11, 2014

Supplement Untuk Kerap Senggugut

Seringkali kita dengar senggugut/ period pain / PMS ( Premenstrual Syndrome ) sering menyerang apabila wanita didatangi period terutama anak-anak remaja bukan..Saya di zaman anak dara dulu turut sama mengalaminya terutama zaman persekolahan. Adusss sakitnya tidak dapat digambarkan dengan kata..memang guling-gulinglah 1 hari..tu nasib baik 1 hari ada kawan saya guling-guling sampai 2 hari..Setiap kali sakit memang telan pain killer/panadol sebab tak tahan sakit, nak buat kerja pun tak boleh. 


Apa-apa pun selepas saya mengenali Shaklee, saya ada syorkan kepada kawan2 saya (kawan saya tu kn senggugut setiap kali datang haid).    Alhamdulillah feedback yang diberikan amat2 positif...sakit dah kurang sangat berbanding sebelum mengambil supplement Shaklee. Dan xperlu da makan ubat tahan sakit macam panadol/ pain killer sebab ubat2 ni mengandungi bahan yang sangat tinggi, jika anda amalkan panadol/ pain killer ni mempunyai resiko yang sangat bahaya taw..So, amalkan supplement Shaklee ianya bagus taw, sebab bahan-bahan dari semula jadi.. korang xperlu risau lagi daa :) JOM KITA AMALKAN SUPPLEMENT YANG SIHAT.. 


Supplement yang saya cadangkan ialah :



Vitamin yang dicadangkan :
1) GLA - 
  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
  • Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
  • Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.


2)Ostematrix - 
  • Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut..
  • Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain symptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta symptom-simptom yang lain
  • Selain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

CARA ELAK SENGGUGUT TANPA UBAT
  • Cara lain adalah dengan mengubah cara hidup kepada gaya hidup sihat terutama daripada segi pemakanan.
  • Perbaiki diet : Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur-sayuran, kekacang, ikan salmon, ikan sardin dan parsli.
  • Kurangkan garam.
  • Variasikan pilihan minuman : Banyakkan minum jus buah-buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh, kopi dan minuman beralkohol beberapa hari sebelum period kamu.
  • Ambil Vitamin Tambahan. Ambil Vitamin B dan E. Kamu juga boleh menambah magnesium dan kalsium dalam diet kamu. Beritahu doktor kamu sebelum mengambil sebarang vitamin. Sesetengah vitamin boleh bertindak balas dengan ubat-ubatan kamu yang lain dan mengakibatkan kesan sampingan jika diambil berlebihan.
  • Bagaimana dengan lemak yang berkualiti? Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan kesakitan dismenorea.
  • Kekal aktif. Kamu boleh meneruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa kamu didatangi period. Joging dan berjalan bersiar-siar juga membantu. Kamu boleh meluangkan masa sekurang-kurangnya sejam untuk bersenam. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan kesakitan dismenorea.
  • Berhenti merokok.
  • Tenangkan fikiran. Belajar untuk meditasi. Kamu juga boleh mendengar lagu atau meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan dengan menonton filem kelakar. Bergelak ketawa juga dapat menenangkan urat saraf.
  • Tuam perut. Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.
  • Tarik nafas dalam-dalam. Baring dan tenangkan diri kamu. Jika kamu pening, padam lampu di dalam bilik dan jauhi bunyi bising. Kesakitan akan berkurang selepas kamu mengambil pil penahan sakit.
Kepada ibu-ibu di luar sana yang mempunyai anak gadis yang sering mengalami senggugut, saya sangat mengesyorkan supaya mencuba supplement yang dicadangkan ini. Saya masih teringat2 lagi kesakitannya.
Jom cuba, In shaa Allah Shaklee dapat membantu.
Harga set ini : RM 152
GLA Complex : RM 91.25
Ostematrix       : RM 61

Apa-apa pun boleh hubungi saya untuk konsultansi. Saya akan syorkan mengikut budget anda.

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya lala untuk:-


FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Jadual Pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum dan selamat bertemu kembali semua,

Petang ni, Lala nak share CARA PENGAMBILAN Vitamin SHAKLEE.. Pasti ada yang tak pasti waktu bila yang paling sesuai utk dimakan/diamalkan..
Mostly Vitamin Shaklee ni xkesah amek waktu bila kebanyakkannya lepas makan dan as long as xbertembung dengan vitamin tertentu (ade doc bgtau psl ni - pantang larang)..
~» Sustained Release Vitamin C 500mg -> 1 biji - after meal, kecuali untuk orang yg sakit teruk, perokok, resdung teruk boleh suggest 2bj setiap hari. N kalo demam pun boleh amek 2bj, patah dua supaya cepat diserap oleh badan.
~» B complex-> 1 biji - after meal (boleh amek after breakfast / lunch sbb vitamin ni memberi tenaga). klu tgh under lots of stree, boleh makan 2 biji. 1 biji pagi n 1 biji tghari. maximum pengambilan 4 biji sehari. Kanak-kanak umur 9 tahun ke atas dah boleh ambil b compleks 1 biji sehari sahaja sebab pelajar sangat sangat memerlukan b compleks ni.
~» Vitalea-> 1 bj - after meal. Xleh amek bersama Vitamin E dan GLA.Boleh amek 2bj untuk org yg ade masalah HB rendah, atau kurang darah. 3 biji disyorkan utk ibu hamil ( suggestion dari Nutritionist Shaklee sendiri )
~» Alfalfa-> Max intake 10bj. Tapi xperlu sampai 10bj, amek ikut keperluan - After meal.. Untuk ibu menyusu boleh suggest 2bj setiap kali lepas pam untuk boost susu. mula2 start dengan 2 biji dulu. lepas tu upkan sikit-sikit.
 ESP-> Max 3 sudu besar sehari.. Boleh minum bancuh dgn apa2 minuman cm susu / milo / jus dll yang sejuk sebab protein rosak dalam temperature panas..Kalo nk minum byk kali, pg, ptg, mlm boleh bahagikan 1 sudu setiap kali minum. Untuk kanak-kanak, kurangkan dose..1/2 atau 1 sudu shj..
~» Ostematrix-> 2-4 biji - sebelum tido (sebab masa tido adalah masa paling lama kalsium boleh ada dlm badan).Biasa kalo xminum susu boleh amek 4biji.. n kalo sakit pinggang / belakang boleh amek 4bj untuk hilangkan kesakitan tu.
~» Vitamin E-> 1 bj - after meal. Xleh amek sekaligus dengan GLA satu masa.. n xleh amek skali dgn Alfalfa dan Vitalea, sbb mengganggu penyerapan Vitamin E
~» Nutriferon -> untuk tingkatkan imunisasi boleh amek 2-3 sachet seminggu.. atau boleh amek bila perlu - sakit, demam dll.. 2x sehari pagi dan malam hingga sembuh (ade yg amek 3 sachet...)
~» Meal Shakes-> 1 sudu besar untuk org dewasa.. 2-3 kali sehari kanak2 1/2 sudu teh untuk kanak2 kecik.. 1 sudu teh untuk kanak2 yg lebih besar..Bancuh dlm apa2 minuman sejuk sebab protein rosak dalam temperature panas.
~» Performance Drink-> Xkesah brape banyak pun, bila2 masa sekali pun n brape kali sehari pun.. :DSebab PD ni macam air isotonik cm 100+, boleh minum bila2 suka sesuka hati..
~» Vivix-> 1 sudu teh sebelum tido / pagi (kalo bimbang air xcukup kalo amek malam)
~» Joint Health Tablet-> 2bj - after meal
~» Lecithin-> untuk slimming: 4-6bj after meal (2-3bj after lunch, 2-3bj after dinner @ 2bj after breakfast, 2bj after lunch, 2 bj after dinner)Untuk kecerdasan otak, rambut yg cantik dll, 1-2bj dh ok. Untuk kanak-kanak 9 tahun ke atas dah boleh ambil 1 biji lecithin tuk perkembangan otak drg dan lecithin works really well dengan omega guard.
~» GLA Complex-> 2-3 biji. 1bj setiap kali lepas meal
~» Omega Guard-> ibu hamil / menyusu : 1bj sehari... orang biasa atau yg nk slim: 3bj sehari..... kanak-kanak kecil (1-3 tahun): 1bj 2-3 kali seminggu... kanak2 yg lebih besar: 1bj sehari
~» Zinc -> 1bj - awal pagi semasa perut kosong
~» Collagen Powder-> 1 sachet daily.. nk lebih power boleh amek 2 sachet daily. awal pagi atau sebelum tidur
 Herb Lax-> 2 biji 2-3 kali seminggu.. amek sebelum tido
~» DTX Complex - 1-2 bj sehari after meal
~» Garlic -> 2 bj sehari after meal

For more info and to order, you may reach me at:

                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

[PROMOSI] Beli 6 PERCUMA 1 Vitamin E Complex


Assalamualaikum semua....

Saya cuma nak war2 kan tentang promosi bulan ni. BUY 6 FREE 1 Vita-E Complex

Jika anda membuat pembelian satu set promosi (6 botol) Vit E Complex Shaklee pada bulan ini, anda layak untuk mendapat:

• PERCUMA 1 botol Vit E lagi bernilai RM149 (retail price)
• PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
• Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Julai(wah...duit raya!!)
• Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang dari Shaklee.
• Mendapat bimbingan step by step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di group eksklusif kami (optional)

Vitamin E Shaklee merupakan antara vitamin yang terlaris! Kenapa? Sebab banyak sangat fungsi dan kebaikan yang anda boleh dapat dalam 1 kapsul Vitamin E....




Selain baik untuk kecantikan kulit, antara fungsi lain Vitamin E ialah:
  • Memperbaiki peredaran darah
  • Melindungi paru paru dari pencemaran udara
  • Memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
  • Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  • Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
Promosi yang sangat2 berbaloi! Selain dapat nikmati nilai yang hebat dengan Vitamin E, anda juga berpeluang untuk mulakan bisnes Shaklee anda dengan bimbingan dari mentor-mentor yang hebat!

-----

Untuk Info & Order:


For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Saturday, June 7, 2014

Set Kesuburan Suami Isteri Shaklee

Cahaya mata penyeri keluarga

Memang org cakap, rezeki masing-masing, tapi pujian harus diberikan kepada mereka yg tak jemu berusaha disamping berdoa kepada  Allah yang Maha Esa untuk dikurniakan zuriat pengikat kasih sayang antara suami dan isteri. Antara yang boleh dilakukan adalah melalui pemakanan.




Apakah vitamin kesuburan ini, dan bagaimanakah fungsinya kepada sistem reproduksi kita?

For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Friday, June 6, 2014

Set Keluarga Shaklee

Set Asas untuk anda sekeluarga

Set Asas Shaklee yang sesuai untuk seluruh ahli keluarga demi menjaga kesihatan keseluruhan mereka. Bagi Ibu Bapa yang prihatin, pasti mereka tidak teragak-agak untuk mendapatkan supplemen yang terbaik untuk kesihatan ahli keluarga mereka.




Antara kebaikan Shaklee Family Wellness Set adalah :-

1. Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh

2. Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga

3. Menguatkan system imun anda

4. Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat





Jom kenali FUNGSI setiap vitamin-vitamin yang ada dalam "FAMILY WELLNESS SET" ini:-


1. Energizing Soy Protein - ESP

* Awet muda - asid amino membantu membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit
* Baik untuk hormon, merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko oesteoporosis dan sakit jantung
* Baik untuk prostat
* Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
* Mengurangkan kedutan
* Agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
* Percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut
* Membekalkan tenaga dengan segera
* Membaiki pigmentasi
* Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan




2. Vita-Lea Iron Formula

* Memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
* Pelengkap nutrisi
* Penting untuk kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
* Membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
* Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
* Membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon
* Menjaga kesihatan tiroid
* Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati



3. B-Complex

* Menukarkan makanan kepada tenaga
* Membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga
* Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
* Membantu tumbesaran
* Memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
* Baik untuk mata
* Mencegah anemia
* Merawat sakit kepala, migrain, pening, lemah semangat, keletihan, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
* Meredakan senggugut
* Mencegah kerekahan mulut
* Detoksifikasi - meredakan alahan



4. Vitamin C
* Membentuk kolagen
* Memperbaiki simptom pendarahan
* Meningkatkan sistem imun
* Anti-oksidan yang merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh
* Mencantikkan kulit
* Memperbaiki insomnia
* Mengekalkan kolesterols sihat



Apa yang perlu anda ADD-ON bersama-sama set ini?

Jika anda IBU MENYUSU : Add-on Alfalfa dan Ostematrix 
Jika anda IBU HAMIL : Add-on Ostematrix
Jika anda ada PERMASALAHAN KULIT : Add-on Vitamin E atau GLA
Jika anda IBU BERPANTANG : Add-on Zink 

For more info and to order, you may reach me at:
                    Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921                                                                                                       
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.
  

   Have a nice day ..

NoorBazla         Shaklee ID 1150659