Posts

Showing posts from 2014

Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang hebat

Image
Salam Sayang dari lala… Apa khabar semua dan hari ini saya tersangat lah rajin nk share satu produk yang amat sy suka iaitu Collagen Powder Shaklee.. Apa yg sy nk share setelah abis sekotak sy cuba muka sy yang ada jeragat ni memang pudar sedikit,sangat lah happy bila husband tegur hehe  apa2 pn sy nk tunggu dlu setelah abis 2 kotak Collagen Powder Shaklee ni dlu baru sy akan upload testimoni dari sy sendiri ye dan yang penting sy tak sabar nk tgk kulit ini jadi licin dan gebusss tanpa ada sebarang cela (mood excited)  Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyakk kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda. Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen…

Tips Kecantikan : Kenali Kedudukan Jerawat Anda dan Puncanya

Image
Apabila kita ada masalah, apakah perkara pertama yang patut kita buat? Nak panic ke, nak buat tak tau ke, nak rasa down pastu tak ambil tindakan apa-apa untuk selesaikan ke, nak merungut saja ke? Kalau itu yang kita buat, sampai bila pun masalah kita takkan selesai, betul tak.
Jadi, apa yang sepatutnya kita buat?
Pertama sekali, CUBA CARI apa PUNCANYA. Apa-apa masalah pun, kena tahu PUNCAnya dahulu, barula kita dapat jalan untuk selesaikannya.
Begitu juga dengan masalah kulit wajah kita. Fokus saya kali ni adalah JERAWAT. Ada orang yang tak begitu serius jerawatnya, setakat sebiji dua sahaja, ada juga yang serius. Terdapat banyak faktor yang boleh menjadi punca masalah jerawat di wajah kita.
Jom kita kenali kedudukan jerawat dan puncanya:
Jerawat berhampiran garis rambut/dahi  Petanda : Tekanan hidup yang tinggi/stress atau tak cukup tidur
Jerawat di dahi antara kening Petanda : Mungkin disebabkan oleh masalah jantung, disertai oleh rasa meluat dan gelisah
Jerawat di sisi mata Petanda : Keb…

Pengedar Sah Shaklee Skudai, Johor Bahru, Johor

Image
Assalamualaikum...
Saya,Lala adalah salah seorang pengedar sah Shaklee.


Kediaman saya di Skudai dan sedia untuk Cash On Delivery ( COD ) di sekitar Johor Bahru terutama kawasan Pasir Gudang, Gelang Patah. Untuk COD di kampung saya iaitu Taman Ungku Tun Aminah. 

COD akan dibuat selepas waktu bekerja kerana sebelah pagi saya berada di tempat saya bekerja di area Bandar, Johor Bahru. 

Selain COD dengan free delivery, saya juga bersedia untuk menggunakan khidmat POS LAJU ke seluruh Malaysia dengan kadar postage yang berpatutan.

Semoga anda tidak ragu-ragu untuk berurusan dengan saya. Konsultansi secara percuma akan diberikan sebelum dan selepas pembelian.

Saya boleh dihubungi di nombor ini 017-7636132 ( Boleh sms/ whatsapp/LINE ) atau PM saya di Fb :Noorbazla atau boleh lawati Fanpage saya : Product Health Skudai.

Tips Jimat Duit Dengan Masker Buatan Sendiri Di Rumah

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Hari ini, lala nak share 1 resepi masker buatan sendiri, xperlu la beli kat luar sana tu.. jimat bukan.. hehe..kalau beli yang berjenama kan, saya pasti produk tu mempunyai bahan kimia yang terlebih. 
                   MASKER ESP + YOGURT

Ini haruslah yang paling senang dapat dan paling senang nak buat.
Bahan-bahan 1 sudu ESP 2 sudu yogurt asli (tanpa perisa) Boleh guna sudu yogurt untuk menyukat ESP dan yogurt
Campurkan kedua-duanya hingga sebati. Tepek kat muka Biarkan selama 30 minit atau sehingga kering Bilas dengan air suam
Yang bestnya, 4 hari pakai masker ni dah nampak perubahan, kulit jadi lebih gebu dan berseri. For more info and to order, you may reach me at:                     Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.

   Have a nice day ..
NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Supplement Berpuasa Bersama Shaklee

Image
Assalamualaikum semua... Malam ni lala nak share supplement untuk bulan Ramadhan yang mulia ni akan tiba tak lama lagi kan..So, lalamenawarkan supplement istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagaiShaklee Mighty 3 Gemsprogram. Sesuai diambil ketika sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. And jangan risau, set ini sesuai digunakan untuk ibu mengandung atau yang tengah menyusu badan (breastfeeding).

So jika anda malas untuk masak sahur, terbangun lambat untuk sahur, etc, set ini adalah sangat sesuai untuk anda. Even untuk bulan-bulan lain selain Ramadhan, set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi. Menu sarapan pagi ini boleh diamalkan oleh semua golongan, dari kanak-kanak sehingga ke warga emas. Ia membantu meningkatkan tenaga dan daya tumpuan setiap hari.




Terdapat 3 jenis produk dlam set ini - MealshakeEnergizing Soy Protein (ESP)danPerformance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa mi…

Supplement Untuk Kerap Senggugut

Image
Seringkali kita dengar senggugut/ period pain / PMS ( Premenstrual Syndrome ) sering menyerang apabila wanita didatangi period terutama anak-anak remaja bukan..Saya di zaman anak dara dulu turut sama mengalaminya terutama zaman persekolahan. Adusss sakitnya tidak dapat digambarkan dengan kata..memang guling-gulinglah 1 hari..tu nasib baik 1 hari ada kawan saya guling-guling sampai 2 hari..Setiap kali sakit memang telan pain killer/panadol sebab tak tahan sakit, nak buat kerja pun tak boleh.


Apa-apa pun selepas saya mengenali Shaklee, saya ada syorkan kepada kawan2 saya (kawan saya tu kn senggugut setiap kali datang haid).Alhamdulillah feedback yang diberikan amat2 positif...sakit dah kurang sangat berbanding sebelum mengambil supplement Shaklee. Dan xperlu da makan ubat tahan sakit macam panadol/ pain killer sebab ubat2 ni mengandungi bahan yang sangat tinggi, jika anda amalkan panadol/ pain killer ni mempunyai resiko yang sangat bahaya taw..So, amalkan supplement Shaklee ianya bagus t…

Jadual Pengambilan Supplement Shaklee

Image
Assalamualaikum dan selamat bertemu kembali semua,
Petang ni, Lala nak share CARA PENGAMBILAN Vitamin SHAKLEE.. Pasti ada yang tak pasti waktu bila yang paling sesuai utk dimakan/diamalkan.. Mostly Vitamin Shaklee ni xkesah amek waktu bila kebanyakkannya lepas makan dan as long as xbertembung dengan vitamin tertentu (ade doc bgtau psl ni - pantang larang).. ~» Sustained Release Vitamin C 500mg -> 1 biji - after meal, kecuali untuk orang yg sakit teruk, perokok, resdung teruk boleh suggest 2bj setiap hari. N kalo demam pun boleh amek 2bj, patah dua supaya cepat diserap oleh badan. ~» B complex-> 1 biji - after meal (boleh amek after breakfast / lunch sbb vitamin ni memberi tenaga). klu tgh under lots of stree, boleh makan 2 biji. 1 biji pagi n 1 biji tghari. maximum pengambilan 4 biji sehari. Kanak-kanak umur 9 tahun ke atas dah boleh ambil b compleks 1 biji sehari sahaja sebab pelajar sangat sangat memerlukan b compleks ni. ~» Vitalea-> 1 bj - after meal. Xleh amek bersama Vitamin…

[PROMOSI] Beli 6 PERCUMA 1 Vitamin E Complex

Image
Assalamualaikum semua....

Saya cuma nak war2 kan tentang promosi bulan ni. BUY 6 FREE 1 Vita-E Complex

Jika anda membuat pembelian satu set promosi (6 botol) Vit E Complex Shaklee pada bulan ini, anda layak untuk mendapat:

• PERCUMA 1 botol Vit E lagi bernilai RM149 (retail price)
• PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
• Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Julai(wah...duit raya!!)
• Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang dari Shaklee.
• Mendapat bimbingan step by step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di group eksklusif kami (optional)

Vitamin E Shaklee merupakan antara vitamin yang terlaris! Kenapa? Sebab banyak sangat fungsi dan kebaikan yang anda boleh dapat dalam 1 kapsul Vitamin E....



Selain baik untuk kecantikan kulit, antara fungsi lain Vitamin E ialah:
Memperbaiki peredaran darahMelindungi paru paru dari pencemaran udaraMemelihara pembekuan darah yang normal dan penyem…

Set Kesuburan Suami Isteri Shaklee

Image
Cahaya mata penyeri keluarga

Memang org cakap, rezeki masing-masing, tapi pujian harus diberikan kepada mereka yg tak jemu berusaha disamping berdoa kepada  Allah yang Maha Esa untuk dikurniakan zuriat pengikat kasih sayang antara suami dan isteri. Antara yang boleh dilakukan adalah melalui pemakanan.



Apakah vitamin kesuburan ini, dan bagaimanakah fungsinya kepada sistem reproduksi kita?

For more info and to order, you may reach me at:                     Email: mybazla_900921@yahoo.com                                         We chat-  lala900921
   Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 1150659. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya.

   Have a nice day ..
NoorBazla         Shaklee ID 1150659

Set Keluarga Shaklee

Image
Set Asas untuk anda sekeluarga

Set Asas Shaklee yang sesuai untuk seluruh ahli keluarga demi menjaga kesihatan keseluruhan mereka. Bagi Ibu Bapa yang prihatin, pasti mereka tidak teragak-agak untuk mendapatkan supplemen yang terbaik untuk kesihatan ahli keluarga mereka.



Antara kebaikan Shaklee Family Wellness Set adalah :-
1. Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2. Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
3. Menguatkan system imun anda
4. Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat




Jom kenali FUNGSI setiap vitamin-vitamin yang ada dalam "FAMILY WELLNESS SET" ini:-

1. Energizing Soy Protein - ESP
* Awet muda - asid amino membantu membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit
* Baik untuk hormon, merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko oesteoporosis dan sakit jantung
* Baik untuk prostat
* Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
* Mengurangkan kedutan
* Agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
* Percepatkan …