:: tanz taw followers lala ea = ) ::

Thursday, April 14, 2011

:: helmet Scrambler.. TERHAD!!! ::




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..lala nk promosi pasal  Helmet airbrush, dalam keadaan yang masih baik, harga RM 150 dan harga boleh di runding lagi...apa-apa sebarang pertanyaan sila comment di bawah ini ea... dengan segera dan jangan lepaskan peluang ini,.hu...kalau sesiapa nak helmet ini boleh tanya kat saya ea..satu sahaja....dan plz tinggalkan email..









comment jangan xcomment ea ... =)

Sunday, April 10, 2011

:: yeah!!! lala buat header sendiri ::

        




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ...lala baru buat header sendiri..heehehe..macam mane ea???wokey x header lala sendiri...???huhu...lala nk kamu semua comment ea...hehe. senyum selalu ea... =))

          
comment jangan xcomment ea ... =)

Thursday, April 7, 2011

:: Alhamdulillah result OK ::






Alhamdulillah result OK!!! yeahhh!!! lala first time dapat 4 flat laa...hehee...dekan yang ke-2 laaa..lala xsabar nak pegang Diploma nanti...convo lala bulan 11 laaa...lama nya nak convo ni..hehehe...boleh kumpul duit dulu...nanti waktu convo nanti,boleh buat rambut lagi..hehe..suka2nya lala..hehe...


comment jangan xcomment ea ... =)

:: macam-macam kereta pelik ::

Assalamualaikum semua,,hehe,,hari ini topic " macam-macam kereta pelik " hehe,,,kamu semua penah tengok tidak??tidak kan...hahaa...saje nak tanya kamu semua..huhu..kereta pelik terdapat di Luar Negara laaa...ada semua tu..hehehe. dibawah ni pelbagai koleksi kereta pelik...huhu...




yang pertama : bentuk kasut wanita




yang kedua : bentuk kasut lelaki


yang ketiga : macam spring la pulak..huhu



yang keempat : hehe,comey la pulak kereta ini kan...bentuk gigi...hehe



yang kelima : lala xtaw kereta apa ni??huhuhu..

Wednesday, April 6, 2011

:: munchy lexus ooo munchy lexus ::







Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!!!...huhu..topic untuk hari ini.." munchy lexus ooo munchy lexus ::..hehe...setiap minggu mesti pergi econsave nak beli barang or makanan untuk adik lala,,hehe..lala pon nk beli makanan jugak laa...tengok adik lala beli makanan macam-macam jew taw..lala jeles la pulak..hahaa..lala selalu beli biskut munchy Lexus perisa cheese cream dan chocolate cream..yummy..huhu...lala selalu makan biskut waktu sarapan pagi..hahaha..pagi la sangat kan..hukhukhuk...faham2 la ea...hehehe... lala suka sangat makan..tapi badan susah nak naik taw..hhhuuuhuu..

comment jangan xcomment ea ... =)

:: kenapa dan Punca-punca rambut gugur ::



 Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!!!..huhu...hari ini lala ingin cerita mengenai "Punca-punca rambut gugur "..lala sering mengalami keguguran rambut...errmm..lala masih tidak pasti lagi..waktu lala tengah shampoo rambut mesti gugur rambut lala..huhu.lepas tidur sahaja..lala tengok dekat bantal lala,mesti ada rambut gugur..risau la pulak ,,,fuhh...kenapa ea?? punca??


1. Masalah stress akan menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi lebih perlahan. Ada kalanya, selepas berlakunya stress, rambut mudah gugur.

2. Jika anda dalam proses rawatan atau selepas pembedahan, anda akan
hilang lebih banyak rambut dalam masa tiga bulan

3. Perubahan hormon badan: mengandung, penyakit thyroid, ketidakseimbangan estrogen

4. Ubat-ubatan seperti pil pencegah hamil dan anti-depressant: rambut gugur berhenti 
jika pengambilan ubat dihentikan

5. Jangkitan fungus/kulat di kepala

6. Penyakit-penyakit tertentu

7. Genetik

8. Fizikal: cara mengikat rambut (ponytails, cornrows), penggunaan ‘hot rollers’

9. Rawatan minyak panas: pastikan anda mendapatkan rawatan minyak panas dari professional dan mengunakan produk yang dijamin selamat.


Rawatan bagi menangani masalah rambut gugur
Jika anda sudah mencuba pelbagai cara daripada makan secara berkhasiat atau menggunakan produk jagaan rambut, tetapi masih tidak Berjaya, sudah sampai masanya anda berjumpa dengan doktor. Doktor boleh membantu anda mengesan masalah disebalik rambut gugur anda.
Jika anda mengalami masalah ketidakseimbangan hormon, anda akan diberi rawatan hormon. Jika rambut gugur disebabkan oleh jangkitan, antibiotik akan membantu.
Selain itu, terdapat beberapa produk terbaik di pasaran sekarang yang boleh membantu rambut anda tumbuh kembali.
Buatlah rawatan rambut di mana-mana pusat jagaan rambut.

:: nasihat lala jangan berdiam diri sendiri ea..perlu berbincang dan mintak pendapat family or doctor 0tey!!! ::

comment jangan xcomment ea ... =)

Sunday, April 3, 2011

:: Gegar 1 Ribu Blog April Bermula ::


lala ingin join abg Ben Ashaari juga laaa...hhuuuhu.


comment jangan xcomment ea ... =)

:: BERITA TERKINI = habis kebun mama lala ::



LOKASI = Di hadapan rumah lala
Waktu kejadian = 5.00 pagi
Tarikh berlaku = 3.4.2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,huhu...hari ini lala ingin cerita cikit mengenai "kejadian kemalangan di hadapan rumah lala"..sedih sungguh tengok lokasi tersebut...teruk sangat taw..habis laa...pokok turi pun boleh tumbang ...habis pasu-pasu bunga pecah dan hancur ..buaian pon boleh terbang dekat depan pagar...selamat kereta ayah xapa-apa..fuhh...Seorang kaum india tengah mabuk memandu kereta waja dalam keadaan had laju...selepas tu, polis pun ada untuk membantu kejadian tersebut...selamat jiran sebelah call telefon rumah,mama lala angkat laa..beliau suruh tengok dekat luar ada kemalangan., apa lagi mama kejutkan ayah laaa..huhu...ayah pun keluar untuk tengok kejadian,apa yang telah belaku,..dalam setengah jam jew, ayah pun masuk balik rumah...tengah hari baru buat laporan dekat balai polis..


Contoh gambar 






comment jangan xcomment ea ... =)

:: c00L bL0g::

BestFreeDesign.Com border=

Assalamualaikum semua....hohooo...lala sudah lama xminum cool blog,,lala teringin la pulak nak merasai cool blog perisa chocolate dengan ada Bubble pulak tu...hahhaa...beli dekat econSave jew,,dekat jb laa..huhu....errmmmm..memang rasa cool jew..hahaha, ,nyummmm333...huhuh...lala memang suka perisa chocolate dengan perisa honeyDew milkShake. ..nnyyuuummm...hahaha...tapi jangan beli selalu eaa...kita perlu jaga kesihatan jugak taw...huhuhu..nanti kena kencing manis la pulak kalau beli selalu laa..hahah..


  :: Chocolate blog RM 3.20 ::




...Selamat mencuba yee...
hehehee...gigi kucing pon cantik.hehe
lepas minum air manis perlu g0sOk gigi taw...

cHill... =)
comment jangan xcomment ea ... =)

:: HOT tiket Talk & Text ::

BestFreeDesign.Com border=
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,,hohooo...terima kasih kerana sudi membaca blog lala taw..lala baru first time beli HOT Tiket Talk & Text dengan berjumlah RM 8..hohoo...free 50 Minit -semua rangkaian sepanjang hari, 100 SMS -semua rangkaian sepanjang hari, dalam 7 Hari tempoh sah ...huhu..memang berbaloi-baloi laaa...memang best laa..huhu.syok!!! Apa lagi JOM serang HotLink SEKARANG!!!!!..huhu...KINI ANDA PILIH- terdapat pelbagai Hot Tiket yang disediakan khas mengikut keperluan anda.Sama ada masa berbual, SMS atau Internet, pilihlah Hot Tiket kesukaan anda sekarang..kalau semua xpercaya, pergi la ke HOTLink sekarang juga...huuhu.. =))




comment jangan xcomment ea ... =)